Crama a fost înființată de Gaston Hochar în 1930 după revenirea de la Bordeaux. Gaston Hochar a fost urmat de fiii săi, Ronald și Serge Hochar , acesta din urmă conducând moșia din 1959 până la moartea sa în 2014, iar Ronald Hochar și-a asumat responsabilitățile departamentului de marketing și finanțe din 1962. Fiii lui Serge Hochar l-au succedat la cramă. Gaston Hochar se ocupă acum de funcționarea zilnică a cramei, iar Marc Hochar se ocupă de aspectele comerciale ale cramei. În 1959, Serge Hochar devine vinificator Chateau Musar, în timp ce își finaliza studiile de vinificație la Universitatea de Enologie din Bordeaux, sub tutela lui Jean Riberau și Emile Peynaud. Deși uneori se fac comparații cu vinul Bordeaux , Burgundia sau sau Rhone , cel mai frecvent se susține că vinul Musar este unic.
Chateau Musar White Bekka Valley, alb sec 0.75l
249 lei
Chateau Musar White este un amestec de soiuri de struguri antici Obaideh și Merwah, indigeni, din munții Libanului și despre care se spune că sunt înrudiți cu Chasselas, Chardonnay și Semillon. Podgoriile Obaideh se află la poalele munților anti-libanezi pe soluri pietroase și cretoase, în timp ce viile Merwah se află pe malul mării Libanului, pe pietrișuri calcaroase. Chateau Musar White este fermentat în barriques de stejar francez (din pădurea Nevers) timp de 9 luni, îmbuteliat și amestecat la sfârșitul primului său an și pus in vanzare la șapte ani după recoltare. Concentrat și complex, Chateau Musar White se deschide cel mai bine după câteva ore de decantare și se recomanda a fi servit la o temperatura de 15 ° C.Se insoteste bine cu pateuri (în special foie gras), rillettes, mâncăruri din fructe de mare și cu mâncarea picantă, deoarece vinul are arome atât de intense.
Greutate | 2 kg |
---|---|
Alcool | 12% |
Culoare | Alb |
Gust | Sec |
Manufacturer | Chateau Musar |
Sticla | 0.75L |
Tara de origine | Liban |