Pietroasele este un areal încărcat de istorie, de legendă, de mister, celebră în România – și nu numai – pentru o comoară reală, cunoscută sub numele “Cloșca cu puii de aur”, dar și pentru vinurile sale. Pe teritoriul podgoriei de la Pietroasa, s-au găsit mărturii arheologice care probează că viticultura și vinificația au un trecut istoric îndepărtat. Stațiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Viticultură și Vinificație Pietroasa – filială a U.S.A.M.V. București din anul 2005, renumit centru viticol, face parte, teritorial, din podgoria Dealu Mare, dar, se deosebește net de restul podgoriei prin condițiile de climă și sol și prin calitatea vinurilor.
Pietroasa Busuioaca de Bohotin, rose sec, Bib 5l
66 lei
Obţinut din celebrul soi Busuioacă de Bohotin, soi care în mod tradiţional este foarte bine pus în valoare în condiţiile unice de microclimat din arealul viticol Pietroasa.
Vin rosé elegant şi prin culoare şi prin senzaţiile olfacto-gustative florale şi condimentate tipice. Un vin proaspăt, vioi, cu o culoare ce aminteşte de cea a piersicilor în pârgă şi a somonului. Este un vin savuros, relativ lung, cu aromă complexă de caise confiate, curmale şi smochine. În postgust se pune în evidenţă o aromă de de grapefruit roz şi fructul pasiunii. Vin cu nete valenţe gastronomice, se asortează la preparate fin condimentate, carne de pui, dar şi la somon şi fructe de mare, inclusiv sushi. Se recomandă a se consuma răcit, la 16 – 18ºC.
Greutate | 5.5 kg |
---|---|
Culoare | Rose |
Gust | Sec |
Manufacturer | Pietroasele |
Sticla | BIB 5l |
Tara de origine | Romania |
Alcool | 13,7% |